Suomen Tsekinpaimenkoirat ry

Tervetuloa Suomen

Tsekinpaimenkoirat ry:n kotisivuille!

Chodsky pes Finland

Chodský pes eli tsekinpaimenkoira on vanha, keskikokoinen paimenkoirarotu, jolla on pitkä säänkestävä turkki ja vilkas temperamenttinen luonne. Tsekinpaimenkoiran historia ulottuu kauas 1300 luvulle. Nykyinen jalostusohjelma rodun kotimaassa on aloitettu 1984. Geneettisesti populaatio on pieni, sillä koko kanta on elvytetty vain muutamasta yksilöstä.

 

Tsekinpaimenkoirat ovat luonteeltaan erittäin aktiivisia, energisiä ja liikkuvaisia, vailla merkkejä hermostuneisuudesta. Erinomainen harrastuskoira, joka suoriutuu vaativastakin koulutuksesta. Tsekinpaimenkoiralla on erinomainen hajuaisti ja se käyttää hajuaistiaan vaivattomasti ja innokkaasti. Käytännöllisen kokonsa, suuren työskentelyhalun ja helpon hallittavuutensa vuoksi se soveltuu erinomaisesti pelastus-, hyöty- ja harrastekoiraksi monenlaisiin lajeihin.

TULEVAT TAPAHTUMAT

8.8.2020 TOKO RM Jämsä

11.-13.9.2020 Leiri Virrat

YHTEISTYÖSSÄ

Helsitar
HST Finland
Riemukauppa
GenRex laboratorio
Ilowilla
Suomen Kennelliitto
Suomen Palveluskoiraliitto
Show More

Yhdistys

Yhdistys on perustettu vuonna 2009. Vuonna 2019 yhdistyksemme juhlii 10-vuotista taivaltaan juhlavuoden teeman ympärillä: Tsekinpaimenkoira - monipuolinen harrastus- ja käyttökoirarotu.

Pentuja

Tulevia pentusuunnitelmia, kasvattajalistan sekä jalostustoimikunnan ylläpitämiä tietoja löydät jalostus -valikon alta.

OTA YHTEYTTÄ

© Suomen Tsekinpaimenkoirat ry 2020

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now